Sent en tisdag kväll

Visserligen är det väl inte så vidare sent, men tänkte att jag skulle anspela på Nationalteaterns ”Sent en lördag kväll”. Funderar lite på framtiden, hur länge det dröjer innan hela internet är som ett enda stort kabeltvnätverk, bortsett från små öar med darknets. Kanske kommer en tid när livet är som i exempelvis Ray Bradburys ”Fahrenheit 451”, eller George Orwells 1984, när all information kommer färdigförpackad i små munsbitar som aldrig har någon substans, eller manar till självständigt tänkande. Men jag hoppas att det kommer bli en helt annan värld istället, där nätet är fritt. En värld där inte Piratpartiet längre behövs (fast då kommer nog partiet istället att ha nya mål i sikte, nya hav att segla). En värld där politiker lyssnar mer på folket än på lobbygrupper. En värld där man slipper oroa sig hur mycket av ens privata kommunikation avlyssnas och kan användas emot en, utan att behöva använda sig av darknets eller liknande.

Jag läser hos Full Mental Straightjacket att STIM siktar in sig på Google, känns bra att de åtminstone går på någon som kan försvara sig. Visserligen håller jag väl med om kommentaren att det är lite uttjatat med ”Hur ska vi få betalt?” Men jag måste säga att jag tycker att det är bättre om artister och kreatörer får betalt av Google än att de fyra stora skivbolagen får det.

Vidare har jag läst Juristens funderingar, både Domstolars inkompetens och lögner och  Domstolars lögner – Del2, och funderar på om Tingsrätten verkligen ljuger, eller om de bara är så inkompetenta att de vägrar inse att de gör ett mycket tappert försök att både äta och behålla kakan. För att vara uppriktig vet jag inte vilket som skulle vara värst.

Har läst några ställen att det idag är Towel Day, till minnet av en underbar författare som tyvärr gick bort alldeles för tidigt.

Det har varit mycket snack om SvDs valkompass och att det nu, tack vare MiNimaliteter finns en version av denna som förhoppningsvis ska ge lite korrektare resultat. (Ursäkta, orkade inte länka mer nu.)

Nu ska jag dock ta mig en kopp te och låta dig, kära läsare, läsa vidare på Piratpartiet LIVE! om sådant jag inte har tagit upp här, främst för att det är en sida som just är live, och det kommer alltid nya saker att glädjas, fundera och förfasas över.

So long and thanks for the fish!