Politisk mobbing

I media hackas det väldigt mycket på Sverigedemokraterna, det enda som skrivs är negativa saker om hur hemskt det är att de är populära, på ett ungefär. Inte mycket av det jag läst går ut på att förklara vad som är dåligt och vad man skulle kunna göra istället. Den enda sida som aktivt försöker göra något, vad jag har hittat, är Sverigedemokraterna.de. Jag funderar lite på om media (ja, jag generaliserar här) vill att de ska komma in i Riksdagen, ty att bara skrika efter hur hemska de är, gör att de bara kan utnyttja offerrollen: ”Det är så synd om oss, rösta på oss, vi har lösningen på alla problem”.

Motsatsen är Piratpartiet, här tiger media istället, många valsajter har antingen inte tagit med partiet, eller gjort så att det är i praktiken omöjligt att lyckas sympatisera med partiet. På Valkompass kan man använda en förbättrad version av TT-Spektras valkompass, där det går att sympatisera inte bara med Piratpartiet, utan även andra marginalpartier,  som till exempel Socialdemokraterna, Centerpartiet och Feministisk initiativ. Visserligen särredovisas Piratpartiet inte i opinionsundersökningarna, men frågan är ju vilket som är hönan och vilket som är ägget när det gäller att ta upp partiets frågor.

Det jag vill få fram är att inte låta någon få komma till tals är värre politisk mobbing än att bli högljutt anklagad för diverse åsikter som kanske, kanske inte stämmer överens med politiken som drivs.