Sex procent

Som det skrivits om en hel del, kan 6% av svenska befolkningen tänka sig att röstaPiratpartiet i riksdagsvalet i höst. Problemet som jag ser det är att vi behöver något riktigt, riktigt, riktigt bra argument till varför man ska rösta på Piratpartiet i valet. Detta då ”Svensson” tror att det är jättebra med mer övervakning, och inte verkar inse att det är inte de som verkligen begått ett brott vi försöker skydda, utan alla andra som blir utsatta för övervakningen trots att de inte begår några brott. Sedan kan man ju även fundera över Vem hotar oss? Övervakning leder till fattigdom skriver Viktualiebrodern om, men frågan är om det går att övertala ”Svensson med hjälp av det. En ”Svensson” lyssnar på det de etablerade partierna säger och tycker att hårdare straff och övervakning är jättebra, och polisen måste få mer resurser att lösa brott. Det är ju bara det att hårdare straff och mer övervakning inte leder till minskad brottslighet. Och polisens främsta uppgift borde vara att förebygga brott istället för att lösa dem. Det borde satsas mer resurser på att hjälpa till direkt när en person börjar hamna på glid, istället för att som idag vänta till personen mer eller mindre fastnat i ett kriminellt leverne.

Även Elis funderar över hur man ska få ”Svensson” att förstå.

Känner att det här blogginlägget blev en aning rörigt, men någon som vill och orkar får gärna besöka min hjärna och försöka strukturera upp den.

http://www.satmaran.com/2010/july/piratpartiet-6-i-ny-sifo-undersokning.html