Skolval och annat

Läser om att Rick Falkvinge tydligen är populärast till att bli statsminister om Varbergs niondeklassare får välja. Och att 15% av rösterna går till Piratpartiet (eller 21% om man räknar bort de ogiltiga rösterna). Det som jag tycker vore intressant i sammanhanget är att få reda på varför de gett Piratpartiet så många röster. Är det för att de tycker att ”jag vill kunna ladda ner gratis”, eller har de någon djupare insikt i partiets program och mål?
Det räcker ju nämligen inte med att vara populära hos de under 18 år, då dessa inte har fått någon makt att rösta i val som ”räknas”.

Arwen har seglat! Och Marie har fått rädda skutan med ett bad bland brännmaneter. Nu är det bara att hoppas att besättningen gör ett riktigt bra jobb i att manövrera skuta och publik på sin resa, med resultatet att många väljer att rösta på Piratpartiet. Sedan hoppas jag även att gammelmedia skriver om piratskutans väg längs västkusten.

Marcus Fridholm skriver från livbåten om en kanske aningen grov jämförelse mellan att skapa en parkeringsplats av ön Ösel och nedstängningen av blogetery.com och de dryga 73000 bloggar som fanns på siten. Även om det är tråkigt för de drabbade, visar det ju problemet med alla dessa bloggtjänster som dyker upp överallt på nätet, om den du använder skulle försvinna av någon anledning, vad händer då med dina inlägg? Själv har jag löst problemet med att ha bloggen på en dator i min lägenhet. Dock borde jag nog fundera på att fixa säkerhetskopior för att underlätta vid en hårddiskkrasch eller annan otrevlig händelse. Marcus skriver även en hel del annat i ovanstående inlägg, bland annat om ”kriget mot internet” som Joe Biden ser till att driva på. Tyvärr kan nog inte Sverige påverka detta annat än att möjligtvis lämna EU och därefter bilda en union med Island i syfte att skapa en fristad på internet. Dock skulle det även behövas att ICANN inte var en amerikansk myndighet.

På Magnihasa går det att läsa om Nätverket som kom in från kylan, om internet som en plats för spioner, terrorister, pirater och en och annan ”oskyldig förbipasserande”.

HAX skriver om Skall man göra motstånd nu? Eller skall vi vänta tills det är för sent? Klokt och läsvärt, även om jag funderar på om det verkligen går att göra motstånd nu eller senare. Detta då vi har hamnat i en sits mellan kokande grodor och att ropa varg. Det kommer fler och fler repressiva lagar, men eftersom man tar en lag i taget, märker man inte någon större skillnad före och efter att lagen har trätt i kraft. Och de som varnar för att lagen kanske riskerar att råka ut för ändamålsglidning hanteras på samma sätt som den unge fårvaktaren som skrek på varg. Orsaken till denna hantering är ju att man inte märker någon skillnad före och efter lagen trätt i kraft, eftersom just då har det ju inte hunnit hända någon ändamålsglidning, vilket folket i allmänhet verkar anse att ingen ändamålsglidning då kommer att uppstå.

Comments are closed.